Placeholder

Oeuvre Award voor Marco Borsato

Marco Borsato heeft de 100% NL Oeuvre Award ontvangen. Hij kreeg de award in een restaurant in Blaricum uit handen van olympisch schaatskampioen Sven Kramer.

Het is woensdag precies twintig jaar geleden dat 'Dromen zijn bedrog' de nummer 1-positie behaalde in de Top 40 en daar vervolgens dertien weken bleef staan. Het werd de best verkochte single van 1994 en hij stond er 28 weken lang mee in de Top 40.

Sven Kramer wist Marco te overvallen tijdens een zakelijke afspraak met zijn platenmaatschappij. Borsato is al jaren één van de trouwe supporters van Sven en heeft grote bewondering voor de schaatser. De zanger liet weten diep geraakt te zijn door de verrassing van Kramer.

"Een oeuvreprijs is altijd een bijzondere prijs, want dat is een beloning voor álles wat je gedaan hebt in je carrière. Dat ik deze 100% NL Oeuvre Award nu ook nog eens mag krijgen van Sven maakt het extra bijzonder. We weten allebei hoe het is om alles te geven om je doel te bereiken. Na afgelopen jaar voel ik me beter dan ooit en dit is een mooie bekroning op dat gevoel."

Het is de vijfde keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit en BLØF de popprijs.