Lionel Richie vindt Nederland geweldig

Lionel Richie begint volgend jaar zijn nieuwe Europese tournee in Nederland. De Amerikaanse zanger staat op 5 februari in de Ziggo Dome in Amsterdam. De tournee All The Hits All Night Long beslaat 31 optredens. In totaal doet hij twaalf landen aan, waarvan Nederland als eerste, meldt concertorganisator Mojo. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam begint vrijdag.

'Ik kan niet wachten terug te komen naar Nederland. Het publiek is altijd fantastisch en ik heb altijd een geweldige tijd in jullie land. De show voelt op de meeste avonden als één groot meezingfestijn, dus ik zie er naar uit om weer samen met de Nederlanders te zingen', zegt de vijfvoudig Grammy-winnaar.

Lionel Richie stond in 2009 voor het laatst in de Ziggo Dome tijdens zijn Tuskegee Tour. In 2008 stond hij enkele malen op het podium in het GelreDome in Arnhem, als onderdeel van de concertreeks Symphonica in Rosso. In zijn 30-jarige carrière verkocht hij ruim 100 miljoen albums, waarvan Back to front en Can't slow down het meeste succes hadden in Nederland.