Ilse DeLange maakt theaterstuk De Tweeling

Stage Entertainment, het bedrijf van Joop van den Ende, werkt aan een muzikale theaterversie van het boek De Tweeling van schrijfster Tessa de Loo. Onder anderen zangeres Ilse de Lange is betrokken bij het ontwikkelen van het project, net als componist en muzikant J.B. Meijers.

"Het is nog niet duidelijk welke vorm de voorstelling krijgt", legt een woordvoerder van Stage Entertainment uit. "Het wordt in elk geval een muzikale theaterproductie." Tessa de Loo laat weten dat zij niet betrokken is bij de ontwikkeling. "Ik heb de rechten verkocht, en heb er verder niets meer van gehoord. Het is de bedoeling dat de voorstelling volgend jaar in première gaat, omdat het dan zeventig jaar geleden is dat de oorlog afliep.

De Tweeling vertelt over twee zussen die door de Tweede Wereldoorlog worden gescheiden. De een groeit op in Nederland, de ander in Duitsland. Dit komt de verstandhouding niet ten goede. Pas na een halve eeuw treffen de zussen elkaar weer en kijken zij terug op hun leven en hun vete.

Eerder werd De Tweeling ook verfilmd, door regisseur Ben Sombogaart. Deze filmversie, met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Ellen Vogel, werd in 2004 genomineerd voor een Oscar.