Placeholder

Collega’s leven mee met Reinout

Collega's van Reinout Oerlemans zijn zich maandag rot geschrokken na de hartaanval van de tv-producent. De meesten bewonderen zijn werklust maar hopen tegelijkertijd dat Oerlemans het in de toekomst iets rustiger aan gaat doen.

"Reinout rookt af en toe een sigaretje, maar is sportief en ziet er altijd gezond uit", zegt Gerard Joling in het AD. "Ik weet zeker dat in dit geval stress een rol speelde. Reinout is een ongekend harde werker. Een workaholic die een gejaagd leven leidt. Hij is zichzelf voorbijgelopen."

Barry Atsma, te zien in Oerlemans' films Nova Zembla, bewondert zijn werkdrift. "Wat mij bij het draaien opviel, was dat hij in staat was de spanning van zich af te lachen. Ondanks de druk die er op hem rustte, was er veel humor op de set."

Victor Reinier, ook te zien in Nova Zembla, hoopt dat Oerlemans even een pas op de plaats maakt. "Het leven bestaat immers niet alleen maar uit hard werken. Dat laatste is voor een succesvol zakenman als Reinout ook niet meer nodig. Hij heeft zóveel geld verdiend, dat hij eigenlijk nooit meer hoeft te werken. Het wordt misschien tijd om eens te gaan genieten van het succes."

Kim-Lian van der Meij presenteerde in 2012 samen met Oerlemans Strictly Come Dancing. "Hij kan moeiteloos schakelen tussen zijn zware functie als producent en baas van een groot bedrijf en de andere kant van zijn persoonlijkheid: die van schattige knuffelbeer. Het ene moment staat hij extreem op scherp, korte tijd later klopt hij op je kleedkamerdeur voor een kop thee."