Jaap van Zweden

ZIEN: Stadspaleis Jaap van Zweden klaar

Jaap van Zweden zit sinds de lockdown vast in Nederland, dus komt het goed uit dat zijn stads­paleis in Amsterdam is opgeleverd. De wereldberoemde dirigent geniet er nu van het goede leven; mét zijn familie, die Jaap als gevolg van de crisis vaker ziet dan ooit.

Voordat corona toesloeg woonde Jaap van Zweden afwisselend in New York, Hongkong en Amsterdam, maar sinds februari zit hij vast in Nederland. Het valt hem zwaar dat hij zijn geliefde orkesten niet meer kan dirigeren. In deze uitzichtloze tijden is het een geluk bij ’n ongeluk dat de maestro nu volop kan genieten van zijn nieuwe huis in Amsterdam, waarvan de bouw net is afgerond. Het monumentale pand vlakbij het Vondelpark telt vier reusachtige appartementen, waarvan er één van Jaap en zijn echtgenote Aaltje van Buuren is. Dit bijzondere appartement heeft een woonoppervlak van 500 m², vergelijkbaar met vier rijtjeshuizen.

Eigen parkeergarage

Het bijzondere appartement van de maestro is verdeeld over drie verdiepingen. Het gaat om de eerste, tweede en zolderetage, maar daarbij blijft het niet. In de kelder onder het huis is een zwembad, bereikbaar met lift, en in de kelder zit ook een eigen parkeergarage, die bereikbaar is via de linkerkant van het complex. Jaap van Zweden kreeg zijn nieuwe woonstee dan ook niet voor niets. Hij telde 3.175.000 euro neer voor de bouw en nam daarvoor een hypotheek van 4 miljoen euro.

Jaap V Zweden Huis 2

LEES OOK:

GROTE STAP VOOR ZOONTJE ANDRÉ EN MONIQUE

TOURIYA HAOUD WOEST: ‘EX WIL MIJ M’N KINDEREN AFNEMEN’

PRACHTIG BABYNIEUWS VOOR STACEY SEEDORF (51)

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen