Paul de Leeuw

ZIEN: Paul de Leeuw kocht miljoenenpand voor zoons

De beide zoons van Paul de Leeuw groeien op in weelde. Zo’n twee jaar geleden kocht de cabaretier een grachtenpand in Amsterdam. Lang bleef de vraag wat hij daarmee van plan was. Zoon Kas onthult nu de reden: het wordt zijn studentenhuis.

Paul kocht het oude grachtenpand voor maar liefst 1,1 miljoen euro. Dat geld had hij in zijn achterzak, want hij kocht het zonder hypotheek. Het betreft een woning op eigen grond die bestaat uit een dubbel benedenhuis met twee bovengelegen etages die werden verhuurd aan studenten. Er moest heel wat aan gebeuren en ook de fundering moest vernieuwd worden, maar onlangs werden de werkzaamheden afgerond. Was de vraag wat de tv-ster met dit pand van plan was, zijn zoon Kas geeft nu het antwoord. 

‘Niet echt uit huis’

‘Ik ga daar wonen’, vertelt hij. ‘Het is lange tijd verbouwd en inmiddels is het af, binnenkort trek ik erin. Over een jaar komt mijn broer. Hij is nu pas 17, een beetje vroeg om al op zichzelf te gaan wonen. Het huis is ook voor Paul, hij heeft er een kantoortje. Dat komt zo: als wij allebei uit huis zijn wonen Paul en Stephan nog maar met z’n tweeën in Blaricum, dat vinden ze niet leuk. Daarom dachten ze: de jongens gaan waarschijnlijk in Amsterdam studeren, we kopen daar een huis en zo blijven we toch een beetje bij elkaar. Dat is het idee. Eigenlijk ga ik op deze manier niet echt uit huis.’

Paul De Leeuw 1
Paul De Leeuw2
Paul De Leeuw3

In ‘kHebjelief, en trek! blikt Paul de Leeuw terug op zijn leven. Dat doet hij zoals we van hem gewend zijn: in een vrolijke chaos. Het is een kookboek en een autobiografie in één, want Paul herinnert zich niet alleen de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, maar vooral ook wat hij daar bij heeft gegeten. Bestel het boek hier.