ZIEN: Jaap van Zweden bouwt miljoenenappartement

In Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan het miljoenenappartement dat topdirigent Jaap van Zweden laat bouwen. Maar liefst vier miljoen euro telde hij neer voor een zeer exclusief appartement in een stadspaleis aan het Vondelpark.

Als een van de bestbetaalde dirigenten ter wereld laat Jaap van Zweden het geld goed rollen. De voorman van het vermaarde New York Philharmonic en het Hong Kong Philharmonic Orchestra laat in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark, een paleisje optrekken waar je u tegen zegt. Het complete gebouw telt vier reusachtige appartementen, waarvan er één van Jaap en zijn echtgenote Aaltje is. Dit bijzondere appartement heeft een woonoppervlak van liefst 500 m², vergelijkbaar met vier doorsnee rijtjeshuizen.

Drie jaar is eraan gewerkt en op dit moment is het gebouw zo goed als klaar. De laatste details aan de buitenkant zijn onlangs afgewerkt, zoals de plaatsing van de laatste ramen, het ijzeren tuinhek en de zonwering, waardoor Jaap en zijn echtgenote hun appartement eerdaags kunnen gaan betrekken. Het heeft een eerste en een tweede verdieping en een zolderetage, maar daarbij blijft het niet.

In de kelder onder het huis is een zwembad aangelegd, bereikbaar met een lift, en daarnaast zit een eigen parkeergarage. Die is toegankelijk aan de linkerkant van het gebouw, waardoor de vermogende eigenaren van dit bijzondere stadspaleis hun peperdure wagens direct onder hun eigen huis kunnen stallen. Jaap van Zweden kreeg zijn exclusieve nieuwe woonstee dan ook niet voor niets. Hij telde er maar liefst 3.175.000 euro voor neer, waarbij hij een hypotheek van vier miljoen euro nam. Het resterende deel is ongetwijfeld aangewend voor de luxe opties die hij als meerwerk bestelde.

Lees ook:

Binnenkijken bij: het miljoenenpand van Youp van ’t Hek!

Minnares onthult: ‘Mijn geheime nacht met pasgetrouwde Daley Blind’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen