plant

Maak je huis lekker groen!

De hele wereld heeft de mond vol over duurzaamheid en groen, maar je kunt ook in je eigen huis prima op de groene toer gaan. Met wat planten op strategische plekken ben je al een heel eind. Maar welke en hoe? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van kamerplanten en bieden je wat inspiratie voor mogelijke planten in je huis.

Kamerplanten zijn goed voor je

Wist je dat je met dank aan kamerplanten extra gefocust kunt werken? Ze zuiveren namelijk de lucht en helpen je daardoor om productiever te kunnen zijn. Daar komt nog bij dat ze ook voor de zuurstofvoorziening zorgen, wat jou letterlijk meer lucht oplevert. Dus waarom zou je niet eens flink uitpakken met planten in je dagelijkse leefomgeving?

Nog een fun fact: uit onderzoek blijkt dat planten in je buurt op verschillende manieren goed voor je zijn. Het blijkt dat de natuur een regulerende invloed heeft op de mens: degenen die gestrest zijn worden rustiger en degenen die psychisch vermoeid geraakt zijn worden juist gestimuleerd door planten.

Keuze uit talloze soorten

Groene kamerplaten, en dan met name de luchtzuiverende soorten, winnen steeds meer aan populariteit. Denk daarbij aan de Monstera, maar ook de groene palmen zoals de Kentia Palm en Areca Palm. Bekende plantensoorten zijn natuurlijk de Aloë Vera en Vrouwentong of Sansevieria. Dit zijn gemakkelijk te verzorgen kamerplanten en daardoor zeer geliefd bij veel mensen.

Je kunt kiezen voor planten die bloeiende bloemen hebben in het seizoen of juist voor planten die het hele jaar groen blijven. Het is maar net wat past bij jouw interieur en jouw wensen.

Meer over verzorging en potmaten

Het belangrijkste bij de verzorging van kamerplanten is dat je de kluit niet laat uitdrogen. Regelmatig water geven is dan ook een must, maar let wel op dat je ze niet verdrinkt. Eenmaal per week wat regenwater geven is het beste voor ze. Na de 6 weken dat de eerste potgrond voedingsstoffen biedt, raden we je aan om meststoffen te gebruiken om je planten sterk te houden.

Weet je al welke pot je erbij wilt? De bloempot van je kamerplant moet liefst 2 cm groter zijn dan de potmaat waarin hij wordt geleverd. De kwekerspot is een prima uitgangspunt, zet deze gewoon in je bloempot zodat het teveel aan water er ook weer uit kan dankzij de gaatjes in de bodem. Dit is belangrijk, want veel planten kunnen niet goed tegen te veel water.

Met deze tips kom je vanzelf uit bij jouw favoriete groene inrichting. Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen