Schermafbeelding 2021 09 24 Om 17.33.30

Drie tips voor het kopen van de juiste tuinmeubelen

Geweldig tuinmeubilair brengt niet alleen comfort, doel en functionaliteit in je buitenruimtes, maar is ook de perfecte kans om een ​​chique persoonlijke stijl in de tuin van je huis te brengen. Je buitenruimtes moeten de perfecte balans bieden tussen ontspanning en entertainment. Hier spelen de meubels dus een belangrijke rol in. Het is daarom zeer belangrijk om de juiste design tuinmeubelen aan te schaffen. Met behulp van de onderstaande drie tips is het mogelijk om hiervoor te zorgen, zodat jij optimaal kunt genieten van je tuin. 

Hoewel de buitenruimtes van je huis een verlengstuk van je binnenruimtes moeten zijn, mogen ze geen onderdeel worden van je wekelijkse schoonmaakschema. Als je kiest voor gemakkelijk te onderhouden meubels die alles aankunnen wat de elementen te bieden hebben, dan zul je zeker genieten van je buitenruimte in plaats van ze te zien als een andere gevreesde schoonmaakklus! Het is over het algemeen het beste om je te houden aan materialen zoals riet voor alle weersomstandigheden, rotan teak en cederhout. Ook de meeste metalen zijn hier zeer geschikt voor, waarbij je het beste kunt kiezen voor roestvrijstaal. 

Bij het overwegen van tuinmeubilair is er een wereld van kleurrijke afwerkingen beschikbaar en het kan allemaal een beetje overweldigend worden. Hoewel je jezelf of je persoonlijke stijl nooit mag beperken, is het altijd het beste om een ​​neutraal basiskleurenpalet te gebruiken voor de overheersende meubels en vervolgens kleurrijke spatten toe te voegen aan de mix met levendige kussens, textiel en accentstukken, dit zorgt voor een esthetische levensduur van je favoriete look! Daarnaast kun je overigens ook planten en bloemen gebruiken om kleurrijke details toe te voegen aan je tuin naast de tuinmeubelen die een neutrale kleur hebben, zoals grijs, wit en zwart. 

Buitenruimtes zijn meestal beperkt in termen van de beschikbare ruimte voor meubels. Een geweldige manier om de ruimte en functionaliteit te maximaliseren, is om meubels te selecteren die hun doel kunnen verdubbelen. Denk aan zitbanken met verborgen opbergruimte, voetenbankjes die ook als extra zitplaats kunnen dienen als dat nodig is en bijzettafels die kunnen worden verplaatst om extra tafelruimte te bieden voor eten, drinken of af en toe een platform voor verjaardagstaarten! Kies meubels die hard voor jou werken en niet andersom. Dit is met name handig als je een kleinere tuin hebt, maar natuurlijk ook bij een balkon of dakterras zul je zeker van deze handige tuinmeubelen gebruik moeten maken.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen