Jan Slagter

Jan Slagter moet weer verhuizen door hond

Omroepbaas Jan Slagter is dringend op zoek naar woonruimte. Het echtpaar Slagter verkocht onlangs hun huis in Zoetermeer en had gepland te verhuizen naar een appartement in Voorburg. Maar zijn hond blijkt een liftfobie te hebben en het appartement is alleen maar met de lift te bereiken.

Dat vertelt Slagter dit weekend in de podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys. “We hebben twee honden en de grootste greyhound blijkt getraumatiseerd”, bekent de baas van Omroep MAX in de podcast. “Ze weigert de lift in te gaan. We kunnen haar natuurlijk wel gaan dwingen. Maar om dat nu drie keer per dag te doen – dan staat ze daar maar te trillen. Daar hebben we geen zin in.”

Slagter zit nu met een dubbel probleem. Hij en zijn vrouw hebben het appartement al gehuurd voor twaalf maanden en zoeken dus een nieuwe huurder. Maar zij moeten ook binnen een maand nieuwe woonruimte vinden, want half december moet het echtpaar Slagter het huis in Zoetermeer opleveren. “Mijn vrouw maakt zich niet zo druk. Maar ik heb dit weekend alle funda-apps gedownload om te kijken waar in de buurt nog huizen te huur zijn”, verzucht de NPO-coryfee.