Rik

Hier denken vier Bekende Nederlanders aan bij Italië

De Smaak van Italië ervaart dit jaar een jubileum: het magazine heeft in 2020 namelijk de honderdste editie uitgebracht. Daarom sprak het een aantal Bekende Nederlanders die net als De Smaak van Italië dit Europese land als mooiste land ter wereld zien. Mogelijk raak je hierdoor geïnspireerd en wil je ook graag eens Italië bezoeken. Op het moment gaat dat natuurlijk wat lastig, maar na het coronavirus kan dit hopelijk gewoon weer. Een auto huren Pisa is dan zeker een must, als je tenminste naar Toscane gaat. Een auto huren Florence is dan overigens ook mogelijk. 

Ilja Gort

Als Ilja Gort denkt aan Italië dan denkt hij aan onder meer aan onstuimig lekkere koffie, zo laat hij weten in gesprek met De Smaak van Italië. Met name de koffie mist de wijnboer en schrijver heel erg als hij thuis is in Nederland of Frankrijk. Je kent Gort mogelijk van het TV programma ‘Gort over de grens’, waarin hij onder andere heel Italië verkent. “Hierin heb ik geconstateerd dat Italianen het heerlijk vinden om de wet te overtreden”, zo vertelt Gort. Volgens hem is dit in Frankrijk heel anders, waar men het juist rustgevend vindt om alles volgens de wet te doen. 

Rik Felderhof

Ook Rik Felderhof werd door De Smaak van Italië gevraagd over waar hij aan denkt bij het Europese land. De schrijver en programmamaker vindt onder meer dat Italië het land met de beste keuken van de wereld is: “De smaak van Italië is een regenboog van pure gerechten waar jong en oud dagelijks van genieten. De Italiaanse keuken is voor iedereen, het is een keuken gedragen door het volk.” Toch had Felderhof niet alleen lof voor de Italiaanse keuken, maar ook voor de vrouwen. Hij vindt namelijk dat de Italiaanse vrouwen zich goed kleden. 

Rick Nieman

Als Rick Nieman gevraagd wordt over Italië ziet hij de besneeuwde en imposante hellingen van de Monte Bianco voor zich. Zelf neemt hij plaats in een comfortabele loungestoel terwijl Nieman nog nahijgt na een off-piste afdaling. “De houtblokken in de open buitenkachel branden weldadig en bij de te aardige serveerster bestel ik een Bombardino”, zo omschrijft de journalist en televisiemaker mooi. Een Bombardino is trouwens een warme eierlikeur met een scheut koffie en een nog grotere scheut rum, waar ook slagroom bijgevoegd wordt. Nieman vind Italië dus niet alleen fijn in de zomer, maar ook zeker in de winter.

Leo Blokhuis

Leo Blokhuis ziet als hij aan Italië denkt een mooie zomeravond in Rome opnieuw voor zich. Hij zit samen met zijn goede vriend Dio op een klein terras op een plein: “Er is geen kaart: vlees of vis, de rest gaat vanzelf. Tijdens de secundo komt er een koor uit de kerk tegenover ons. Iets van dertig koorleden gaan op de trap staan en zingen een half uur lang hun mooiste liederen. De muziek is prachtig, de wijn is meesterlijk en het eten is voortreffelijk. De maan schijnt en je wilt dat dit moment nooit zal stoppen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen