RTL

Uitzendingen RTL Boulevard worden hervat vanaf nieuwe locatie

De uitzendingen van RTL Boulevard worden vanaf maandag hervat vanaf een nieuwe locatie. De opnames worden niet langer gemaakt in de studio aan het Leidseplein in Amsterdam, maar op het Mediapark in Hilversum. Dat heeft RTL bekendgemaakt.

Het besluit werd genomen nadat dit weekeinde de uitzendingen niet door konden gaan vanwege een een ernstige dreiging bij de studio. De veiligheid van de medewerkers is ‘topprioriteit’, zegt RTL. ‘We zijn, naast de steun van de autoriteiten, dankbaar voor de support van onze kijkers, zakelijke partners en de media. Vanuit veiligheidsoverwegingen zullen wij geen verdere uitspraken doen over locaties of maatregelen.’

De gemeente Hilversum laat in een reactie weten dat persvrijheid een groot goed is in Nederland. ‘Dit is een belangrijk argument geweest in de grondige afweging door de driehoek Hilversum, burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie, in het besluit om de uitzendingen van het RTL-programma RTL Boulevard op het Hilversumse Mediapark doorgang te laten vinden.’ Volgens de gemeente worden er ‘diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen getroffen’. Over de inhoud van de maatregelen worden geen mededelingen gedaan.

RTL Boulevard kon zaterdag en zondag niet uitzenden omdat de politie ernstige bedreigingen had binnengekregen. Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen