Rossana Kluivert

Rossana Kluivert staakt strijd tegen Opgelicht?!

Een teleurgestelde Rossana Kluivert onderneemt geen verdere stappen tegen het AVROTROS-programma Opgelicht?!. Ze gaat niet in hoger beroep, dat heeft haar advocaat vandaag bevestigd.

‘Rossana is teleurgesteld dat Opgelicht?! niet veroordeeld is tot een rectificatie, maar zij is blij dat in de procedure uitdrukkelijk is erkend dat geen sprake is geweest van oplichting, fraude of bedrog’, meldt De Vries aan het AD. ‘Vanaf nu wil Rossana zich richten op de positieve dingen en de toekomst: het verminderen van het hondenleed op Curacao’

Geen rectificatie

De rechter bepaalde eind januari dat het programma Opgelicht?! de uitzending over de hondenopvang van Rossana Kluivert op Curaçao niet offline hoeft te halen of hoeft te rectificeren. De foundation van Rossana wordt niet beticht van misleiding, manipulatie of bedrog, zoals Kluivert stelde. ‘Van de door de stichting Kluivert Dog Rescue Foundation gestelde opeenstapeling van feitelijke onjuistheden, lichtvaardige beschuldigingen en tendentieuze beweringen is geen sprake. Er is dan ook geen reden de uitzending offline te halen of te rectificeren’, oordeelde de rechter destijds.

Feitelijke onjuistheden

In een reactie houden Rossana en Nino vol dat er sprake is van feitelijke onjuistheden in de uitgezonden reportage. ‘Wij vinden het jammer dat het programma niet hoeft te rectificeren, maar wij vinden het positief dat in de rechtszaak duidelijk naar voren is gekomen dat er geen sprake is van oplichting, fraude of financiële malversaties en dat de reportage, zoals bevestigd in het vonnis, een aantal onjuistheden en onzorgvuldigheden bevat’, liet Nino destijds weten.

Lees ook:

Tijl Beckand geniet van leven met zijn nieuwe gezin: ‘Het is heel leuk’

ZIEN: Kleine Dré treedt in de voetsporen van zijn vader

GTST-ster Alkan Çöklü gaat voor nieuwe look!