Premiere Van De Theatershow List, Shaffy, Piaf

Peter Lusse niet te porren voor doorstart hitcomedy Vrienden voor het Leven

Regelmatig worden acteurs Peter Lusse en Mary-Lou van Stenis gevraagd om een vervolg te maken op de jaren 90-comedyserie Vrienden voor het Leven, maar beiden voelen daar helemaal niets voor. “Ik sta zeker open voor een nieuw comedy-initiatief, maar dan wel graag met een heel ander verhaal”, zegt hij in De Telegraaf.

De rol van Eddie Veenstra is wat Peter betreft voltooid verleden tijd. “Mary-Lou staat er wat dat betreft net zo in als ik.” Maar het is wel een feit dat de twee sinds hun samenwerking tussen 1991 tot en met 1993 met recht vrienden voor het leven zijn. “We hebben het contact nooit verloren en zien en spreken elkaar best vaak. Met haar werken was dan ook altijd een feestje. We kregen de tekst, lazen het door en bij wijze van spreken stond het er binnen één take op. Dat heet chemie!”

De 62-jarige acteur is sindsdien niet vaak meer op televisie te zien, maar stilzitten doet hij bepaald niet. Hij staat regelmatig op het toneel, spreekt op congressen en is trouw- én rouwambtenaar. “Dat laatste is weer een nieuwe tak van sport voor mij, maar wel erg interessant”, legt hij uit. “Op de een of andere manier heb ik iets met de dood. Ik ben er ook niet bang voor.” En dat is dankzij zijn ouders. “Tussen hun heengaan zit een lange periode, maar ik heb beide keren zeer bewust meegemaakt. Hoe ziek ze ook waren, zowel mijn vader als moeder maakte op hun sterfbed nog grappen. Dat heeft mij enorm geholpen bij het verwerken van hun dood.”

Dankbaar werk

Als mensen op een uitvaartplechtigheid de juiste woorden niet kunnen vinden of niet kunnen uitspreken, is daar Peter. “Die handeling trek ik graag naar mij toe. In zo’n emotionele situatie, na het overlijden van een dierbare, bespreek ik met de familie wat beslist gezegd en herdacht moet worden. Het is ontzettend dankbaar werk.” 

Beeld: Reni van Maren