Nikkie Andre

André van Duin en Nikkie de Jager ontroeren in Linda’s Wintermaand

Gisteravond was de eerste aflevering van Linda’s Wintermaand op SBS6 te zien. Het programma trapte meteen goed af met twee fantastische gasten: Nikkie (Tutorials) de Jager (27) en André van Duin (74). Allebei hebben ze een fantastische carrière, maar kennen ook veel verlies. En daarmee ontroerden ze de kijkers én host Linda de Mol.

André van Duin verloor zijn grote liefde Martin aan de gevolgen van kanker. “We hadden zo’n goede klik met elkaar, waren 24/7 samen. Hij was goed voor me, zorgzaam en we hielden van elkaar. Het was de beste man die ik ooit kon wensen”, vertelt André, zichtbaar geëmotioneerd. Linda houdt het zelf ook niet droog: “We zouden je heel graag een knuffel geven, maar dat mag niet vanwege corona.”

Dierbaren verliezen

Ook Nikkie verloor een dierbare aan de gevolgen van kanker: haar 14-jarige broertje. Net als André zocht de YouTube-ster en presentatrice afleiding in heel veel werken: “Maar dat helpt niet altijd. Die man met die hamer en die emoties komen toch wel. Uiteindelijk lig je in bed en dan komt het er wel uit.”

Nikkie over coming-out

Niet alleen het verlies van haar broertje is voor Nikkie zwaar geweest, ook haar gedwongen coming-out als trans vrouw was heftig. In januari 2020 werd ze gechanteerd door mensen die haar verhaal naar de media wilden lekken, dus uiteindelijk heeft ze zelf haar verhaal gedeeld via een YouTube video. Nikkie was bang dat het daarna gedaan zou zijn met haar carrière, maar niets bleek minder waar. Ze presenteerde het Songfestival én won een Zilveren Televizier-Ster. Ook was ze te gast in de Amerikaanse talkshow van Ellen DeGeneres. In Linda’s Wintermaand zei ze hierover: “Voor mijn coming-out was er altijd spanning.” En ze steekt ook anderen een hart onder de riem: “Als er één ding is wat iedereen moet weten, als je in de kast zit, heeft niemand het gore lef om jou eruit te trekken. Niemand. Dat mag alleen jijzelf bepalen. Wanneer en op welke manier, noem maar op.”

Bron: ANP | Beeld: Screenshot