Ff Cnadxoai6r S

Castleden Klokhuis stoppen na dood Gijs de Lange

De acteurs die samen met de in mei overleden Gijs de Lange het Klokhuis Kantoor maakten voor het NTR-programma Het Klokhuis, vonden het te moeilijk om na de dood van De Lange door te gaan en hebben afscheid genomen. Dat laat de omroep dinsdag weten. De acteurs speelden al vijftien jaar samen. “Ze hebben altijd gezegd: ‘als er eentje van ons omvalt, dan vertrekken we allemaal’. En dat is gebeurd”, meldt een woordvoerder.

In de aflevering van maandag was te zien hoe Wouter (Rogier in ‘t Hout), Timo (Sergio IJssel) en Leonoor (Anniek Pheifer) vertrokken om op wereldreis te gaan. Kijkers van het programma hielden het, net als na het eerbetoon aan Gijs, niet droog. “Ik zit tegenwoordig alleen maar te huilen bij het Klokhuis”, twittert één van hen. “Bedankt Leonoor, Timo, en Wouter mijn jongste was in tranen toen hij door had dat jullie niet meer terug komen in Klokhuis”, schrijft een ander. “Veel plezier met jullie reis.”

Nieuw team

Het nieuwe team stond al klaar om de werkzaamheden over te nemen. De nieuwe chef Heleen wordt gespeeld door Maria Kraakman. Peggy (Sarah Janneh) is redacteur techniek en wetenschap en Rop Verheijen is te zien als Luuk, redacteur mens en dieren. Vanaf maandag is ook Sidar Toksöz voor het eerst te zien, als Rodîn, redacteur dingen en fabrieken.

‘Vieze kok’

De Lange overleed op 25 mei na een kort ziekbed. Hij was decennialang betrokken bij Het Klokhuis. De acteur werd in eerste instantie bekend door zijn optredens als de ‘vieze kok’ Alberdink Thijm in het jeugdprogramma. Later kreeg hij een nieuwe rol, die van Ben Kokkelman.