alberto-stegeman

ZIEN: gemoederen lopen hoog op tussen Peter R. de Vries en Alberto Stegeman

Het Openbaar Ministerie eiste maandag 120 uur werkstraf tegen Alberto Stegeman, omdat hij in 2018 een nepbom achterliet op een kazerne in ‘t Harde. Voor Peter R. de Vries hét moment om te zeggen wat hij van het werk van zijn concullega vindt.

‘Schijnnieuws’

“Je maakt schijnnieuws”, zo stelt De Vries in RTL Boulevard. “Ik kan elke dag op een kazerne, op Schiphol of in een ziekenhuis een koffertje achterlaten. Dat zijn dingen die jij vaak doet: je laat zien dat je met een valse pas Schiphol op kan komen. Ja, hèhè! Dat is nieuws dat ik elke dag kan maken.” Deze uitspraak schiet Stegeman duidelijk in het verkeerde keelgat. Terwijl hij zijn stem verheft, zegt hij: “Waarom heb je dat dan nog nooit gedaan?!”

‘Flauwekul’

“Omdat ik het gewoon flauwekul vind om dat te doen”, vervolgt De Vries. “Iemand met jouw talenten moet achter echt nieuws aangaan.” Stegeman heeft vervolgens maar één ding te zeggen: “Voor een misdaadjournalist vind ik dit een hele, hele bijzondere opmerking.”

Explosieven Opruimingsdienst Defensie

Voor zijn programma Undercover in Nederland drong Stegeman binnen in kazerne ‘t Harde op de Veluwe. Hij liet een koffer met een nepbom achter in de eetzaal. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd na de vondst direct ingeschakeld om het koffertje te onderzoeken. De presentator (49) werd in 2014 al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke boete, omdat hij voor zijn programma een KLM-personeelspas voor Schiphol had vervalst.

Bekijk hier de beelden van de ruzie.

Lees ook: OM eist 120 uur werkstraf tegen Alberto Stegeman

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen