Romee Strijd

ZIEN: Romee Strijd stapt in vastgoed

Romee Strijd werd moeder en werkte door corona minder als model. Wellicht dat ze daarom de lockdown aangreep voor ’n nieuwe hobby… appartementen opkopen voor de verhuur.

Met haar modellencarrière verdiende Romee ongeveer vijf miljoen euro en een deel daarvan spendeerde ze tijdens de lockdown aan huizen. In Amsterdam kocht zij voor 430.000 euro een tweekamer­appartement van 67 m², dat te koop stond voor een ’vanafprijs’ van 419.000 euro. Een hypotheek had ze niet nodig, ze betaalde het van haar eigen bankrekening. Na de koop hing ze een Te Huur-bord aan de gevel en onlangs vond ze een huurder voor 1.500 euro per maand.

Overbieden

In Zoetermeer, waar Romee vandaan komt, kocht ze drie appartementen. Voor het eerste heeft ze flink over­boden. Het stond te koop voor 225.000 euro maar ze betaalde 245.000 euro. In een ander complex kocht ze twee appartementen, waarvoor ze eveneens flink overbood. Het eerste stond te koop voor 275.000 euro en hier ging ze maar liefst 30.000 euro overheen door 305.000 euro te betalen. Het tweede appartement in dit gebouw wist ze voordeliger op de kop te tikken voor 270.000 euro. Het stond niet openbaar te koop. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel woont hier de broer van Laurens, Boris.

Inkomen

Voor alle vier de appartementen samen tikte Romee zo 1,25 miljoen euro af, allemaal vanaf haar eigen bankrekening. Laurens is overal mede-eigenaar van. Voor de appartementen in Zoetermeer vond ze wellicht via via huurders, zoals Laurens’ broer. Alles bij elkaar kunnen de vier appartementen haar een maandelijks inkomen opleveren van 5.000 euro. Dat is 60.000 euro per jaar belastingvrij, een rendement van zo’n 5 procent.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen