Cryptomunten

Dit zijn de beste cryptomunten om nu in te investeren

De cryptomarkt blijft beroeren. Nadat Bitcoin eerder dit jaar alle records verbrak, volgde een snelle val. Dit bewijst andermaal hoe snel de cryptokoersen kunnen wijzigen, waardoor er zowel veel winst als veel verlies kan worden gemaakt. Toch raden steeds meer experts beleggen in cryptomunten aan. Dit uiteraard wel in het kader van een gediversifieerde portefeuille die ook risicovolle beleggingen mag bevatten. Hierbij krijg je de keuze tussen verschillende cryptomunten die lang niet allemaal even interessant zijn. De aantrekkelijkste cryptomunten doen we voor je uit de doeken.

Bitcoin

Bitcoin is en blijft de bekendste en populairste cryptomunt ter wereld. Bovendien wordt het door steeds meer bedrijven geaccepteerd en heeft het de grootste kans om tot een mondiaal geaccepteerd betaalmiddel uit te groeien. Bij overheden en centrale banken heeft het echter geen draagvlak, onder andere omdat ze het niet kunnen controleren. Naast decentralisatie worden ook de relatief snelle en betaalbare transacties als voordeel genoemd. Anderzijds zijn er ook milieubezwaren. Dit was een van de redenen waarom Tesla zich terugtrok en niet langer Bitcoinbetalingen accepteert.

Ethereum

Na Bitcoin is Ethereum wellicht de populairste cryptomunt. Het heeft een aantal gelijkenissen met Bitcoin, maar het voegt er nog een aantal extra voordelen aan toe. Het kan bijvoorbeeld meer transacties aan en de transacties worden ook sneller uitgevoerd. Toch wordt Ethereum vooral gebruikt omwille van de smart-contracttechnologie. Hierbij worden programmeerbare digitale contracten gemaakt waarbij de uitvoering niet afhankelijk is van de menselijke wil. Partijen hoeven dus geen vertrouwensband op te bouwen. Deze technologie wordt onder meer gebruikt door LVMH dat op deze manier de transparantie in de luxemode-industrie wil vergroten. Nadelen van Ethereum zijn de beperkte schaalbaarheid. Bovendien is het nog volop in ontwikkeling.

Litecoin

Litecoin is niet helemaal nieuw: je kan al sinds 2012 Litecoin kopen. Het is opgericht door een oud-werknemer van Google en het lijkt sterk op Bitcoin. Het maakt ook gebruik van de blockchaintechnologie en het plaatst banken buitenspel. Wel heeft Litecoin het doel om betalingen nog goedkoper en sneller te laten plaatsvinden dan Bitcoin. Daartegenover staat dan weer dat Litecoin een reputatieprobleem heeft omdat het opvallend vaak op het darkweb wordt gebruikt. Bovendien heeft de oprichter ineens zijn cryptomunten verkocht toen de koers even hoog stond, waardoor Litecoin een beetje zijn geloofwaardigheid heeft verloren.

Ripple (XRP)

De cryptomunt XRP wordt gemined op het netwerk Ripple en blijft een interessante investering. Ripple heeft het doel om snelle en goedkope betalingen mogelijk te maken. Hierin verschilt het weinig van sommige andere cryptomunten, maar het grote verschil is dat het de samenwerking met de bankensector aangaat in plaats van hen halsstarrig buitenspel te willen zetten. Hierdoor heeft Ripple een ruim draagvlak. Onder meer American Express en Santander Bank ondersteunen het al.

De transactiekosten zijn laag, transacties worden snel uitgevoerd en er is alvast een draagvlak. Toch is enige terughoudendheid op zijn plaats. Er loopt namelijk een rechtszaak tussen Ripple en SEC (Securities and Exchange Commission). De uitspraak wordt midden augustus verwacht. Bij een positieve uitspraak zou de koers kunnen ontploffen – volgens sommige experts zijn koersstijgingen tot 2.000 procent mogelijk –, maar in het andere geval dreigt een instorting.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen