Fred van Leer

Vier jaar cel geëist tegen verdachte gewapende overval Fred van Leer

Het OM eist een gevangenisstraf van vier jaar tegen de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. die wordt verdacht van de gewapende overval op stylist Fred van Leer.

Een nachtmerrie voor Van Leer, noemde de officier van justitie het woensdag in de rechtbank in Rotterdam. ‘Twee mannen die het gemunt hebben op jouw goederen en zonder blikken of blozen een wapen trekken.’ Fred kreeg op 18 november 2020 twee mannen gekleed in een uniform van PostNL aan de deur. De stylist deed de deur open en liep de twee in het trappenhuis tegemoet. Zodra hij zag dat een van hen een synthetische pruik droeg, rook hij onraad. Van Leer schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. De stylist liep bij de overval een gebroken en een gekneusde rib op.

DNA

Volgens het OM is het DNA van S. gevonden op een achtergebleven schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Van Leer reden. De overvallers lieten ook een doorgeladen pistool op de trap liggen. Justitie verdenkt S. van een poging tot afpersing met geweld, bedreiging met een vuurwapen, bedreiging van de chauffeur van Van Leer, heling van de motorscooter en vuurwapenbezit. Alleen voor de heling vroeg het OM vrijspraak, omdat niet bewezen kan worden dat S. wist dat hij op een gestolen scooter reed.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen