Imanuelle

Twee jaar celstraf én een boete voor Imanuelle Grives

Het Belgische Openbaar Ministerie eist twee jaar celstraf en een geldboete van 1000 euro tegen Imanuelle Grives. De actrice stond donderdag terecht in Antwerpen voor de vermeende drugshandel op het dancefestival Tomorrowland in Boom.

Imanuelle werd op 21 juli opgepakt. Ze had volgens het Belgische Openbaar Ministerie xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis. De actrice werd samen met twee vriendinnen aangehouden, maar Imanuelle heeft later gezegd dat zij alle verantwoordelijkheid op zich neemt. Volgens haar advocaat hebben de andere twee er namelijk niets mee te maken.

Imanuelle heeft volgens haar advocaat willen experimenteren, om de spanning op te zoeken.  Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was veel aan het feesten. ‘Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren’, vertelt haar raadsman. Volgens John Maes was ‘de goedlachse Imanuelle die iedereen voor de camera’s zag, in werkelijkheid een vrouw die worstelde met haar bestaan.’ Ze heeft volgens haar advocaat inmiddels hulp gezocht bij de Geestelijke Gezondheidszorg. Hij vindt dan ook dat zijn cliënt een tweede kans verdient.

De uitspraak is 8 november.

Lees ook:

Imanuelle Grives neemt alle schuld op zich

‘Imanuelle Grives aangehouden voor drugshandel’

Peter R. de Vries: verhaal Imanuelle Grives ongeloofwaardig