Rossana Kluivert

Rossana Kluivert eist dat uitzending Opgelicht?! offline gaat

Rossana Kluivert heeft woensdagmiddag in de rechtbank in Lelystad geëist dat AVROTROS de uitzending van Opgelicht?! waarin aandacht werd besteed aan haar organisatie Dog Rescue Center op Curaçao offline haalt. Ook wil ze dat de omroep de uitspraken die in de uitzending worden gedaan over de hondenkennel rectificeert.

In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt.

Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro’s aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

Herhaling van standpunten

Kluivert verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. AVROTROS stelde echter dat ze wel was uitgenodigd om te reageren, maar dat Kluivert geen gebruik wilde maken van deze mogelijkheid.

Voor de rechter herhaalden de beide partijen grotendeels hun standpunten. Advocaat Royce de Vries, die Kluivert bijstaat, sprak van een ‘emotionele zaak. Dit is haar levenswerk; Dog Rescue Center hoort niet in een programma met de titel Opgelicht?!.’

Aan schandpaal genageld

Volgens De Vries heeft het programma veel kapot gemaakt. ‘De kijkers kunnen geen andere conclusie trekken dat eisers donateurs hebben bedonderd. De eisers zijn publiekelijk aan de schandpaal genageld. Van betrouwbare en nauwkeurige verslaggeving is geen sprake.’ Hij beklemtoonde ook dat Opgelicht?! van tevoren allerlei bewijsstukken heeft gekregen die aangeven dat alle beschuldigingen niet kloppen.

AVROTROS stelde via hun raadsman dat de eisers alle aandacht rond de uitzending zelf hebben losgemaakt. Zij stellen ook dat in de uitzending zelf nooit over fraude of oplichting is gesproken. Kluivert was in de rechtszaal aanwezig met haar zoon Nino.

Ook interessant:

Groot verdriet voor Hans van Willigenburg

Chantal Janzen na uitstrijkje: ‘Er zijn onrustige cellen gevonden’

ZIEN: Alle vakantiefoto’s van Wendy en Erland op Curaçao