Amanda Balk

Ontloopt ex Amanda Balk zijn straf?

Stavros Tsatsos, de man van realityster Amanda Balk, was opgepakt voor wietteelt, en ook Amanda was  verdachte. De Griek leek lang naar de gevangenis te moeten, maar inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en is er nog geen rechtszaak geweest. Ontspringt Stavros daarmee de dans?

De arrestatie van Stavros Tsatsos hield de gemoederen eind 2018 flink bezig. De Griek, die in peperdure auto’s reed en bakken met geld leek te verdienen met vastgoed, bleek zijn mooie spulletjes te betalen van de wietkweek. Volgens insiders kweekte hij drie jaar lang hennep in drie panden, wat hem heel veel geld opleverde. ‘Er zijn 4.200 planten aangetroffen, die leveren gemiddeld per oogst twee ton op’, zegt een kenner. ‘Je oogst eens in de twee maanden, dus dat is een ton per maand, ofwel 1,2 miljoen euro per jaar. Over een periode van drie jaar is dat dus 3,6 miljoen euro.’

Ernstig vergrijp

Het is een dermate ernstig vergrijp dat de man van Amanda Balk in aanmerking kwam voor een lange gevangenisstraf. Weekend sprak een advocaat die verwachtte dat Stavros alleen al voor hennepteelt vijf jaar zou krijgen omdat hij er al drie jaar mee bezig was. Volgens het Wetboek van Strafrecht bedraagt de maximumstraf zelfs zes jaar. ’En dan krijgt hij nog een geldont­neming van een paar miljoen, dus Stavros zit diep in de pro­blemen’, vertelde de insider.

Corona

Na anderhalf jaar is de grote rechtszaak tegen Stavros en Amanda echter nog altijd niet geweest. Als Weekend bij de rechtbank van Den Haag om opheldering vraagt, zegt voorlichter Saskia Panchoe: ‘Het onderzoek bij de rechter-commissaris loopt nog. Er moeten nog getuigen worden gehoord, waarvan één in Griekenland. Vanwege corona zal dat nog wel even duren. Bij het plannen van de getuigenver­horen moet ook rekening worden gehouden met de advocaten van vier medeverdachten. Daarom is er nog geen zicht op een einddatum.’ Tussen mei 2019 en maart 2020 had justitie echter alle tijd om getuigen te horen en onderzoek te doen. ‘De rechter-commissaris en de griffier zijn in september 2019 in Griekenland geweest om te proberen de getuige te horen’, zegt Panchoe, ‘maar de getuige is toen niet verschenen op de oproeping. (…) Toen kwam corona en moest een nieuwe reis worden uitgesteld.’

De uiteindelijke strafmaat voor Amanda zal wel meevallen, mocht ze al straf krijgen, maar voor haar Griek zag het er aanvankelijk minder rooskleurig uit. Toch lijkt ook hij zich, door het gebrek aan daadkracht bij justitie, vooralsnog niet al te veel zorgen te hoeven maken. De angst bij zijn slachtoffers is dat hij straks is gevlogen naar zijn geliefde Griekenland om daar van zijn miljoenen te gaan genieten.

LEES OOK:

ZIEN: ANOUK VERRAST VRIEND MET HUWELIJKSAANZOEK

EX RICO VERHOEVEN OPENHARTIGER DAN OOIT OVER RELATIEBREUK 

YOLANTHE KLAAR MET WESLEY: ‘GEEN VERZOENING’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen