Nikkie de Jager

Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen

Nikkie de Jager kreeg in augustus vorig jaar de schrik van haar leven toen vier overvallers haar huis binnendrongen. De make-upartieste is tijdens de gewapende overval in haar huis vastgebonden en geslagen met een vuurwapen. Dat maakt de officier van justitie vandaag bekend.

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, noemde de overval ‘een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven’. Twee verdachten Hamza T. (22) en Eddie N. (24) staan voor de rechtbank in Rotterdam tijdens een inleidende zitting. Justitie verdenkt de twee ervan dat ze hun slachtoffers met kracht hebben vastgepakt en een vuurwapen tegen de borst hebben gedrukt. ‘We moeten jullie vastbinden. Jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en heb je problemen’, riepen de overvallers daarbij. En: ‘Waar is de kluis?’ De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton.

Nieuwe verdachte

Een buitenlandse politiedienst heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de gewelddadige overval op Nikkie en haar verloofde Dylan vorig jaar. Om wie het gaat en waar de verdachte is gearresteerd, kan het Openbaar Ministerie vanwege onderzoeksbelang niet bekendmaken.

Vrijdag staan nog meer verdachten terecht van een reeks inbraken en overvallen, onder meer bij voetbalanalist René van der Gijp.