Kevin Spacey

Kevin Spacey ontkent met klem beschuldigingen seksueel misbruik

Kevin Spacey heeft donderdag in de Britse rechtbank “met klem” aanklachten van seksueel wangedrag tegen hem ontkend. De Amerikaanse acteur moet voor de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk verschijnen omdat hij door drie mannen wordt beschuldigd van in totaal vijf zedendelicten.

In vier aanklachten gaat het om aanranding van twee verschillende mannen. De derde man beschuldigt de nu 62-jarige acteur van “penetratie zonder toestemming”. De incidenten waarvan Spacey beschuldigd wordt, vonden plaats tussen maart 2005 en april 2013, toen Spacey artistiek directeur was van een theater in een Londense wijk. De eerste zitting in de zaak was op 16 juni. Ook daar was Spacey zelf bij aanwezig. Toen sprak Spacey alleen om zijn naam, geboortedatum en adres te bevestigen.

Uit House of Cards geschreven

De Hollywood-acteur werd in 2017 door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zorgde ervoor dat de acteur kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House Of Cards. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

Tijdens een eerste hoorzitting in juni zei Patrick Gibbs, de advocaat van Spacey, al dat zijn cliĆ«nt de aanklachten “ten stelligste” ontkent. Het proces tegen Spacey begint op 6 juni 2023. Naar verwachting zal het twee tot vier weken duren.