Keith

Keith Bakker moet 90 dagen langer vastzitten: ‘Het is al een verloren zaak’

Voormalig verslavingsgoeroe Keith Bakker moet nog zeker negentig dagen langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam beslist. Het OM verdenkt Keith van het plegen van een zedendelict met een minderjarige.

De 58-jarige Keith Bakker meldde zich begin deze maand bij de politie in Amsterdam omdat er aangifte tegen hem was gedaan door een vrouw. Hij zegt dat hij een relatie met haar heeft gehad. Volgens Bakker was ze de oppas van zijn kinderen en begonnen ze iets toen zij 18 jaar oud was. Het OM stelt echter in de aanklacht dat de vrouw minderjarig was toen ze een relatie kregen. Ook zou hem worden verweten dat hij het eerder door de rechter opgelegde beroepsverbod heeft overtreden. Hij mocht tien jaar lang niet als hulpverlener werken. Hij zette al eerder een intieme chatsessie met zijn ex-vriendin op zijn blog. Vandaag reageert hij daar opnieuw en schrijft: ‘Ik zie dat ik geen schijn van kans maak en ik denk nu al, dat het bij voorbaat een verloren zaak zal zijn. Het is al een verloren zaak. Mijn tegenstanders hebben al gewonnen, enkel door mij te beschuldigen.’

De rechter veroordeelde Bakker zeven jaar geleden tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van een aantal meisjes en jonge vrouwen. Hij werkte als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veelvuldig op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren.

Lees ook:

Keith Bakker opnieuw verdacht van zedendelict

Twee jaar celstraf én een boete voor Imanuelle Grives

Frank Masmeijer krijgt 9 jaar cel en hoge boete

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen