Oud-collega’s Imanuelle Grives doen boekje open: ‘Het was heftig’

Actrice Imanuelle Grives zou de rol van drugsdealer op zich nemen in de film 'Suriname', maar werd deze zomer ironisch genoeg opgepakt voor drugsbezit en -handel. Shownieuws sprak hierover met de cast.

‘Een van de beste audities ooit’

“Ik heb haar één keer ontmoet bij de casting; ze deed een van de beste audities die ik ooit heb gezien”, vertelt acteur Rodney Lam. “Daarna kreeg ik een belletje dat we op zoek moesten gaan naar iemand anders.” Dit plotselinge nieuws kwam twee weken voor de eerste draaidag – iets wat schrijver Rodney Leysner als ‘heftig’ heeft ervaren. “We vonden het met name ook vervelend voor haar.” Hij vervolgt: “De rol die we oorspronkelijk voor Imanuelle in gedachten hadden, was  veel kleiner. Maar na de auditie hebben we het karakter op haar aangepast.”

Fajah Lourens

Toen het avontuur plotseling een andere wending kreeg, nam Fajah Lourens de rol over. Al was ze in eerste instantie wel bang dat de cast teleurgesteld zou zijn. “In hoe ik de rol zou neerzetten, want ik ben gewoon een heel andere actrice. Ik zei al tegen de regisseur, je moet niet verwachten dat het hetzelfde wordt.” De cast is tevreden met het resultaat, maar bij een mogelijke tweede film staan de makers ook open voor Imanuelle.

 

Lees ook: Opluchting voor Imanuelle Grives: maar een paar dagen cel in

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen