Bill Cosby

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

Lili Bernard klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. In 2018 werd Cosby nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand, maar het hooggerechtshof in Pennsylvania schrapte zijn veroordeling dit jaar omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest.

Volgens de 57-jarige Bernard, die meespeelde in The Cosby Show, ontmoette ze Cosby in 1990. Hij zou een soort mentor voor de beginnende actrice willen worden en haar kort na hun ontmoeting naar het Trump Taj Mahal casino en hotel hebben laten komen voor een afspraak met een producent. In plaats daarvan zou hij Bernard hebben gedrogeerd en verkracht, aldus de actrice volgens CNN.

Daarnaast zou de komiek ooit naar haar borsten hebben gegrepen tijdens een stemoefening. Andrew Wyatt, een woordvoerder van de acteur, zegt dat deze beschuldigingen “gewoon weer een poging zijn om het juridische proces te misbruiken en de deuren open te zetten voor mensen die nooit een greintje bewijs hebben gehad”.

Verder zegt Wyatt dat Cosby “standvastig blijft in zijn onschuld” en dat hij “elke vermeende aantijging tegen hem krachtig zal bestrijden”. Ook in 2015 uitte Bernard haar beschuldigingen over Cosby, zegt de woordvoerder, maar een onderzoek naar de acteur werd toen beĆ«indigd.

Eerder beschuldigden ook tientallen andere vrouwen The Cosby Show-acteur vanwege seksueel misbruik.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen