Bedreiger John de Mol krijgt tbs met dwangverpleging

Een 37-jarige man, die John de Mol en zijn zoon Johnny de Mol heeft bedreigd, is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht vandaag bepaald.

De man is ook schuldig bevonden aan het bedreigen van medewerkers van onder anderen RTL, NOS, het Openbaar Ministerie, de rechtbank en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De verdachte sprak de meeste bedreigingen in op de voicemail van het OM in Rotterdam. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, dreigde onder meer met het gebruik van een kapmes en het plaatsen van een bom bij justitie.

Volledig ontoerekeningsvatbaar

De man is na onderzoek volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Door onder meer een licht verstandelijke beperking heeft hij volgens de rechter weinig grip op de wereld om hem heen waardoor hij angstig en achterdochtig wordt. De verdachte verklaarde echter geen behandeling nodig te hebben en ook niet mee te willen werken aan welke hulpverlening dan ook. Volgens de rechtbank is voor de veiligheid van anderen tbs met dwangverpleging daarom noodzakelijk.