Amber Heard3

Amber Heard loog tegen moeder over mishandeling door Johnny Depp

Tijdens haar relatie met Johnny Depp heeft Amber Heard tegen haar moeder gelogen over de vermeende mishandeling door de acteur, dat heeft de actrice donderdag verteld in de rechtszaak van haar ex tegen de Britse tabloid The Sun.

Amber had haar moeder voorgelogen dat Johnny haar niet mishandelde omdat ze niet wilde dat zij zich zorgen zou maken en dat haar vader zich ermee ging bemoeien. Volgens de actrice heeft haar vader al zijn leven een alcoholprobleem en was hij ook gewelddadig tegenover haar moeder. Ze was bang dat haar vader Johnny fysiek zou belagen als hij de waarheid zou horen.

“Het is oké mam, hij is niet gewelddadig tegenover mij. De bizarre stemmingswisselingen zijn alleen heel moeilijk om mee om te gaan”, stond in een app van Amber aan haar moeder. Maar voor de rechter beweerde ze dat toen ze die app stuurde de acteur haar juist blauwe plekken op haar arm had bezorgd.

Gemengde gevoelens

De actrice zei donderdag ook dat ze tijdens haar relatie gemengde gevoelens had voor Johnny. “Het eerste jaar – toen hij doorgaans nuchter en clean was – was echt geweldig. Toen was hij echt gul, grappig en hield ik van hem en wilde ik hem niet kwijt. Maar de andere kant was het monster.” Daarmee verwees ze naar de vermeende donkere kant van de acteur, die tevoorschijn kwam als hij slecht reageerde op drank en drugs.

De verklaring van Amber is onderdeel van de rechtszaak die Johnny tegen The Sun heeft aangespannen over een artikel uit 2018 waarin hij een “vrouwenmishandelaar” werd genoemd. De Pirates of the Caribbean-acteur ontkent dat en vindt dat de krant dat niet hard kan maken. Hij eist daarom een flinke schadevergoeding wegens laster.

Amber Heard 1
Amber Heard 1