Amber Heard 1

Amber Heard gaat in beroep tegen uitspraak in Depp-zaak

Amber Heard gaat in beroep tegen de uitspraak in de lasterzaak die haar ex Johnny Depp tegen haar aanspande. Amber’s advocaat Elaine Charlson Bredehoft zei donderdag in het programma Today dat haar cliënte dat “absoluut” van plan is.

Volgens Charlson Bredehoft heeft Heard een aantal goede redenen om in beroep te gaan. Een daarvan is dat de verdediging een aantal bewijsstukken niet mochten aandragen. De advocaat stelt dat Amber en haar verdediging “gedemoniseerd” zijn. “Er zijn dingen toegestaan die niet toegestaan hadden mogen worden, dat zorgde voor verwarring bij de jury.”

Amber werd eerder deze week veroordeeld tot het betalen van miljoenen dollars aan schadevergoeding nadat Johnny haar had aangeklaagd wegens smaad. Zij had in een opiniestuk geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld, en ondanks dat Depps naam daarin niet werd genoemd, stelde hij dat het duidelijk was dat hij daar werd bedoeld en dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden. De jury gaf hem gelijk en sommeerde Amber 15 miljoen dollar te betalen, 35 miljoen minder dan Johnny had geëist.

Laster

De actrice had echter een tegeneis ingediend, en werd op één punt van die aanklacht in het gelijk gesteld. De jury bepaalde dat er sprake was van laster toen Johnny’s advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een “hoax” noemde. Daarom moet de acteur zijn voormalig echtgenote 2 miljoen dollar betalen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen