Serena Williams

Serena Williams start voetbalclub voor vrouwen

Serena Williams is één van de mede-oprichters van een voetbalclub voor vrouwen, die vanaf 2022 in de Amerikaanse profcompetitie moet gaan uitkomen. Ook haar man Alex Ohanian en haar 2 jaar oude dochter Olympia zijn als mede-eigenaar ingeschreven.

Andere initiatiefnemers en investeerders zijn de actrices Natalie Portman, Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba, Jessica Chastain en America Ferrera. Veertien voormalige internationals van het Amerikaanse vrouwenteam hebben zich eveneens verbonden aan het ambitieuze project.

De nieuwe club heeft officieel nog geen naam en thuislocatie bekendgemaakt. De groep eigenaars heeft zichzelf voorlopig ‘Angel City’ genoemd en dat zou kunnen betekenen dat het team in Los Angeles neerstrijkt. Californië heeft momenteel nog geen ploeg in de vrouwenleague (NWSL).

‘We komen samen met een collectieve passie om verandering teweeg te brengen’, zei mede-oprichter en voorzitter Julie Uhrman, die ondernemer is in de media- en gamewereld. ‘Verandering voor onze spelers, verandering voor onze fans en verandering voor onze samenleving. Verandering die vandaag begint.’