Amy Schumer Liposuctie

Amy Schumer: “Heel blij dat ik liposuctie heb ondergaan”

Actrice Amy Schumer (40) verklaarde vroeger iedereen die over liposuctie begon voor gek. Toch is ze nu dolgelukkig dat ze het wél heeft gedaan, dat vertelt de comédienne in de podcast van Chelsea Handler.

“Als iemand vroeger tegen mij over liposuctie begon, dan vond ik dat echt iets geks en verklaarde ik altijd dat ik nooit iets zou laten doen”, zei Amy. “Maar dat was anders toen ik eenmaal 40 was en een keizersnede had gehad.”

Amy Schumer liposuctie

In januari deelde de actrice al twee foto’s van zichzelf in badpak, waarbij ze schreef dat ze liposuctie had ondergaan. Daarover zei ze in de podcast: “Ik wilde er gewoon duidelijk over zijn, want als iemand foto’s van me ziet en constateert dat ik nu dunner ben, dan is dat omdat ik een cosmetische ingreep heb laten doen. Daar wil ik eerlijk over zijn.”

Tekst gaat verder onder post

Endometriose

De liposuctie liet ze een aantal maanden na een zware operatie, waarbij haar baarmoeder en appendix werden verwijderd, uitvoeren. Amy lijdt aan endometriose, een chronische aandoening waarbij weefsel dat normaal gesproken in de baarmoeder zit, daarbuiten groeit. In de post van januari schreef ze dat ze na de operatie en liposuctie eindelijk haarkracht terug heeft.

Bron: ANP | Beeld: ANP