Linda de Mol

Linda de Mol over scheiding: ‘Over vreemdgaan kom je wel heen’

Nog nooit sprak Linda de Mol zó open­hartig over haar breuk met Sander Vahle, de vader van haar twee kinderen, als onlangs tegen Roel van Velzen in zijn podcast.

Linda de Mol denkt dat ze bij de breuk met Sander Vahle zo’n beetje alles fout heeft gedaan. Dat het uit elkaar gaan niet vlekkeloos verliep, kwam doordat er een ander in het spel was. Linda’s toenmalige levens­gezel, met wie ze zoon Julian en dochter Noa kreeg, werd verliefd op huisvriendin Heleen, die tevens de achterbuurvrouw is van Linda’s broer John de Mol. De scheiding zorgde bij Linda voor veel verdriet en boosheid. De presentatrice, die zich verraden en in de steek gelaten voelde, erkent nu dat ze zich destijds alleen als slachtoffer zag die de neiging had om alles wat was misgegaan alleen maar op die ander af te schuiven.

Spijt

‘Ik had zoiets van: ga het dan maar uitzoeken, ga dan maar weg! Daar heb ik Sander heel weinig ruimte gegeven, denk ik’, vertelt Linda. Ze heeft vaak het gevoel dat ze bij de eerste echt heel grote crisis die ze hadden de handdoek meteen in de ring hebben gegooid. ‘Daarvan zou je kunnen denken: had ik dat niet heel anders moeten doen, wat was er dan gebeurd? Maar feit is dat we dat niet gedaan hebben en allebei een ander leven zijn begonnen – en daarin nu beiden heel gelukkig zijn. Daarom is de spijt daarover dus nu niet zo groot meer.’

Vreemdgaan

Linda zag het niet zitten om Sander nog een kans te geven. ‘Als in een lange relatie een keer iemand vreemdgaat en dat komt uit, maar er is een héél groot mea culpa, dus dat iemand zegt: ‘Het spijt me verschrikkelijk, hoe heb ik zo stom kunnen zijn, dat had je niet verdiend’, dan ben je een tijdje flink pissig, maar daar kan je nog best overheen komen. Als iemand echter verliefd wordt… daar is geen kruid tegen gewassen.’ Inmiddels is Linda al heel wat jaren gelukkig met muzikant Jeroen Rietbergen.