Prins Andrew

Vernedering na vernedering: opnieuw een flinke tegenslag voor prins Andrew

Zowat de hele wereld keert zich al tijden tegen prins Andrew (59) en ook nu weer krijgt hij een flinke tegenslag te verwerken: zijn naam is geschrapt van de website van zijn investeringsplatform Pitch@Palace.

Het initiatief, dat ondernemers en investeerders aan elkaar koppelt in onder meer Buckingham Palace, bevestigt aan de Britse krant The Telegraph dat de website ‘momenteel wat veranderingen ondergaat’. Het platform noemt hem niet meer als oprichter en ook andere referenties naar hem zijn verwijderd. Andrew gaf eerder al aan terug te treden uit het zakenleven, nadat hij onder vuur was komen te liggen na een interview met de BBC.

In dat gesprek met de Britse omroep werd hij stevig aan de tand gevoeld over zijn banden met Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein. De Amerikaanse zakenman pleegde zelfmoord in zijn cel, nadat hij onder andere was beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. Andrew zou hiervan af hebben geweten en zelf óók betrokken zijn geweest bij seksueel misbruik. In het gesprek met de BBC ontkende hij dit, iets wat veel kijkers ongeloofwaardig vonden.

 

Lees ook: Koningin Elizabeth annuleert verjaardagsfeest prins Andrew