Britain Royals/charles

Britse prins Charles kampt nog altijd met naweeën coronavirus

Prins Charles verloor zijn reuk en smaak toen hij getroffen werd door het coronavirus. Dat vertelde de prins toen hij dinsdag zorgmedewerkers in het Gloucestershire Royal Hospital bezocht, schrijft de Daily Mail.

Nog steeds is zijn geur- en smaakvermogen niet zoals het ooit geweest is.

‘Abnormale omstandigheden’

De 71-jarige prins had milde klachten van het coronavirus, liet hij eerder in een video op Instagram weten. “In zo’n spannende tijd in onze levens, denken mijn vrouw en ik in het bijzonder aan iedereen die hun geliefden zijn verloren in zulke lastige en abnormale omstandigheden”, zei hij daarover.

Weer op pad

Na maanden van talloze digitale ontmoetingen mochten leden van het Britse koningshuis dinsdag voor het eerst sinds de coronalockdown weer op pad. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla, prins William en prinses Anne gingen allemaal de deur weer uit voor (verrassings)bezoeken. Voor Anne, de afgelopen jaren – op 2019 na – doorgaans de meest actieve Britse royal, bestond haar terugkeer naar het openbare leven uit een bezoek aan de kazerne van de Duke of Gloucester Barracks. Daar trof de prinses de speciale Covid-19-eenheid van de legerbasis.

Haar oudste broer prins Charles ging dinsdag samen met zijn vrouw Camilla langs bij zorgverleners van het Gloucestershire Royal Hospital. De prins en zijn echtgenote moesten wel even wennen aan ‘het nieuwe normaal’. Zo zei het koppel het fijn te vinden om weer fysiek aanwezig te zijn maar wel het handenschudden te missen.

Veel belangstelling

Prins William was dinsdag te gast bij ambulancepersoneel van het Kings Lynn Ambulance Station, onderdeel van het Queen Elizabeth Hospital. De hertog van Cambridge bedankte er de medewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Ook leerde de prins over hun ervaringen de afgelopen maanden.

Voor de komende weken staan er nu alleen op de agenda van Anne al officiële verplichtingen. Dat betekent overigens niet dat haar familieleden thuis blijven, haar bezoek was dinsdag ook het enige dat vooraf was aangekondigd. Publieke optredens zullen echter wel nog beperkt blijven omdat die doorgaans veel belangstelling trekken, niet aangekondigde optredens kunnen daarom wel.

Britain Health Virus Royals

Duke Of Cambridge Meets Ambulance Staff

LEES OOK:

DAVE ROELVINK VERLIEST MACHT OVER STUUR EN RIJDT LAMBORGHINI IN DE PRAK

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

EX KJELD NUIS HAALT UIT: ‘JE HEBT ME WÉL BEDROGEN’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen