Prins Andrew

Liefdadigheidsinstelling prins Andrew sjoemelde met betalingen

Prins Andrew heeft dinsdag een draai om zijn oren gekregen van de waakhond vanwege het gedrag van liefdadigheidsinstellingen. De zogenoemde Prince Andrew Charitable Trust, dat de goede doelen ondersteunde waaraan de tweede zoon van koningin Elizabeth zijn naam had verbonden, moet 355.000 pond aan een bestuurslid betaald geld terugstorten in de eigen kas. De betalingen waren namelijk in strijd met de wet.

Het oordeel van de Charity Commission is een nieuwe deuk in het ernstig geblutste imago van Andrew, zo merkte The Guardian op. Onderzoek van de boeken en de handelwijze van de Prince Andrew Charitable Trust bracht verschillende misstanden aan het licht.

Zonder loon

Bestuursleden van dergelijke instellingen worden geacht zonder loon te werken. Via een omweg kreeg één bestuurslid vijf jaar lang wél betaald. “Door deze betaling via haar dochterondernemingen toe te staan, schond de Prince Andrew Charitable Trust de liefdadigheidswet. En door het resulterende belangenconflict uit deze betaling onvoldoende te beheren, toonden de curatoren niet het gedrag dat van hen werd verwacht”, zei Helen Earner, die het onderzoek leidde.

Ontbonden

Het bedrag is inmiddels teruggegeven en wordt verdeeld onder de goede doelen waarvoor het oorspronkelijk was bestemd. De Prince Andrew Charitable Trust wordt ondertussen ontbonden: de prins heeft zijn koninklijke werkzaamheden immers eind vorig jaar moeten staken en het ziet er niet naar uit dat hij die weer kan oppakken.

LEES OOK:

WESLEY SNEIJDER VERKLAPT RELATIESTATUS

FRED VAN LEER: ‘EEN RELATIE? IK MOET ER NIET AAN DENKEN’

ZIEN: PAUL DE LEEUW KOCHT MILJOENENPAND VOOR TWEE ZOONS

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen