Delphine Boel Who Now Is Belgium's Princess Delphine De Saxe Cobourg Gotha,

Kersverse prinses Delphine breekt tijdens persconferentie

Delphine zou graag eens op bezoek gaan bij de koninklijke familie, vertelde ze maandag tijdens een persconferentie. De prinses van België, zoals ze zich sinds donderdag mag noemen, hield een persconferentie over de uitspraak van de rechter. Die besloot dat Delphine officieel een koninklijke titel krijgt. De prinses raakte meerdere malen geëmotioneerd.

“Als ze (Koninklijk huis, red.) mij open en warm uitnodigen, kom ik heel graag langs. Maar het moet wel zijn omdat ze het willen, niet omdat ze gedwongen worden”, vertelt Delphine. Ze gaat er echter niet vanuit dat dat gaat gebeuren.

‘Ga ervoor’

De prinses had ook nog een boodschap voor kinderen die niet erkend zijn door hun ouders. “Denk nooit dat je een fout bent of iemand voor wie mensen zich schamen. Als je je identiteit wilt weten, is dat volkomen normaal. Mensen in mijn situatie: ga ervoor.” Haar man, James O’Hare, was ook aanwezig bij de persconferentie. Hij legde alles vast en bood haar af en toe troost door middel van een zakdoek. Ook zou Delphine continu het oogcontact van haar man opzoeken.

Stijd

Na een jarenlange strijd met haar vader, koning Albert II, heeft Delphine donderdag eindelijk haar gelijk gekregen. Eerder erkende de koning haar al als zijn biologische dochter, maar nu mag ze zichzelf ook prinses noemen en krijgt daarmee een koninklijke titel. Delphine neemt dan ook de achternaam van haar vader aan. Ze verruilt haar oude naam ‘Boël’ voor die van haar vader, ‘van Saksen-Coburg’. Ook haar kinderen krijgen een koninklijke titel.

LEES OOK:

DUNCAN LAURENCE TEN HUWELIJK GEVRAAGD!

HINT ANDRÉ HAZES HIER OP EEN HUWELIJK MET ZIJN MONIQUE?

DIONNE STAX PRESENTEERT GOUDEN TELEVIZIER-RING GALA