Prins Harry en Meghan Markle

Harry en Meghan breken definitief met Britse koningshuis

Buckingham Palace heeft bekendgemaakt dat prins Harry en Meghan Markle definitief afstand nemen van de het Britse koningshuis.

Harry heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gehad met zijn oma Elizabeth over zijn rol in de familie. Naar aanleiding van die gesprekken heeft de koningin schriftelijk laten weten dat de wensen van Harry en Meghan niet te rijmen zijn met de verantwoordelijkheden en plichten die gepaard gaan met de taken van de werkende leden van het Britse koningshuis. Daarop is besloten dat Harry en zijn vrouw niet terugkeren als ‘werkende leden’ van de koninklijke familie.

Eretitels

De familie meldt in een persbericht bedroefd te zijn door het besluit, maar dat de twee nog steeds zeer geliefde familieleden zijn. Het besluit heeft echter wel gevolgen voor het koppel. Harry en Meghan moeten nu al hun eretitels inleveren. Dat betekent dat de prins zijn militaire titels en de daarbij horende taken ook kwijtraakt. De vrijgekomen eretitels gaan terug naar koningin Elizabeth en worden opnieuw verdeeld onder de werkende leden van de Britse koninklijke familie.

Uit de koninklijke spotlights

De twee besloten in januari van vorig jaar hun officiële taken voor het Britse koningshuis neer te leggen en uit de koninklijke spotlights te stappen. De hertog en hertogin behielden hun eretitels en spraken met Buckingham Palace af dat de afspraken na een jaar zouden worden geëvalueerd. In de tussentijd verhuisde het stel naar Canada en de Verenigde Staten. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen