Camilla

Camilla moet op dokteradvies rust houden

Een flinke tegenvaller voor Camilla. De echtgenote van prins Charles moet op doktersadvies rustig aan doen.

Camilla zou donderdag samen met prins Harry en diens vrouw Meghan het Field of Remembrance bezoeken. Wegens een luchtweginfectie kan ze hier niet bij aanwezig zijn. ‘De hertogin van Cornwall heeft van haar arts te horen gekregen dat ze haar officiële verplichtingen af moet zeggen’, liet Clarence House donderdagochtend weten aan verschillende Britse koningshuisverslaggevers. Camilla had al langer last van de luchtweginfectie, maar de afgelopen dagen is die verergerd. Woensdagavond zou ze aanschuiven bij een galadiner van de London Library, maar ook dat moest ze afzeggen.

Camilla is naar verluidt teleurgesteld dat ze de opening van het Field of Remembrance mist en hoopt dat ze zo snel mogelijk weer op de been is om andere herdenkingsevenementen wel bij te kunnen wonen.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan openen het Field of Remembrance donderdag en wonen een speciale dienst bij in Westminster Abbey. Elk jaar op 11 november herdenkt het Verenigd Koninkrijk zijn oorlogsslachtoffers vanaf de Eerste Wereldoorlog. Vanaf de donderdag daarvoor is het Field of Remembrance open. Dat bestaat uit tienduizenden houten kruizen ter nagedachtenis aan de slachtoffers, vaak worden de kruizen voorzien van een naam en een rode kunststof klaproos. Voor Harry is het de achtste keer dat hij het indrukwekkende herdenkingsveld bezoekt, Meghan vergezelt hem voor het eerst.

Lees ook:

Anna Drijver bevallen van een zoontje!

Juvat Westendorp en vriendin zetten punt achter relatie

Zorgen om Luv’-zangeres José Hoebee