Tom Dumoulin Met Partner 21121602

Ex-profwielrenner Tom Dumoulin gaat scheiden

Wat Tom Dumoulin hoopte te voorkomen, is toch gebeurd: het huwelijk van de voormalig topwielrenner is op de klippen gelopen. Dat onhult hij in de NRC. “Ik ga scheiden. Dat hebben we vorige week besloten.” 

Het is een klap voor de wielrenner, legt hij uit. “Als je me dit vijf maanden geleden had gezegd, had ik je niet geloofd.”  

Tom (31) en Thanee zijn jeugdliefdes en waren al dertien jaar samen. In 2018 trouwden ze. In augustus 2022 maakte Tom bekend dat hij per direct ging stoppen als wielrenner. Zijn hele leven ziet er sindsdien heel anders uit, vertelt hij in de krant, maar dat hij ook nog in een scheiding zou belanden, is een bittere pil. “Ik hoopte altijd dat ik niet een van die wielrenners zou worden die na het beëindigen van zijn carrière zou gaan scheiden. Maar dat is helaas toch wel het geval.”  

Verdriet mag er ook zijn

Op dit moment gaat het desondanks “eigenlijk heel goed” met hem, maar stiekem verwacht hij dat de echte klap nog gaat komen. “Misschien komt er nog wel een periode dat het verdrietig en pijnlijk wordt. En dat mag er dan ook zijn.” 

Beeld: Reni van Maren