Simone Kleinsma

Simone Kleinsma krijgt Musical Award voor hele oeuvre

Simone Kleinsma heeft zondagavond een speciale Musical Award gewonnen. De actrice werd onderscheiden met de prijs voor Favoriete Musicalperformer Allertijden.

De 63-jarige actrice zei bij de ontvangst dat ze ‘heel gelukkig is dat ze weer met collega’s op het podium mag staan. Ik hoop op een bruisend theaterseizoen. Want theater kan laten zien dat de wereld ook een beetje mooi kan zijn.’

Het is overigens niet de eerste Musical Award voor Kleinsma. Twee jaar terug kreeg zij haar zesde reguliere award voor haar titelrol in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, over het turbulente leven van de succesvolle schrijfster.

Eerder won ze de prijs al voor Mamma Mia (2004), Sunset Boulevard (2009), Songs From The Heart (2010) en Moeder Ik Wil Bij De Revue (2015). Ook kreeg ze in 2017 al een speciale oeuvre-award voor haar grote betekenis voor de Nederlandse theaterwereld.

De Musical Awards worden volgend jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Vanwege dat jubileum werden zondag drie unieke publieksprijzen overhandigd. Zo werd ook Pia Douwes onderscheiden met de award voor Favoriete Musicalsong Allertijden.