Actiedag Giro 555 Voor Aardbeving Turkije En Syrië

Oma van Karsu is maand na aardbevingen ook overleden

De oma van Karsu is ruim een maand na de aardbevingen ook overleden. Dat vertelde de zangeres maandag in talkshow Beau. Eerder verloor Karsu al zestien familieleden door de ramp.

“Mijn oma had het overleefd, ze heeft vier dagen onder het puin gelegen”, vertelde Karsu. “Maar ze kreeg door dat we zestien familieleden waren verloren. Ze wilde niet meer eten en toen was het ook afgelopen.” De familieleden die nog leven, slapen nog steeds in tenten. “Maar naar omstandigheden gaat het goed met ze. Ze leven verspreid over Turkije en zijn in diepe rouw.”

Van de tonnen die haar kookboek opleverde, hebben Karsu en haar moeder een aantal gezinnen financieel geadopteerd. “En we zijn bezig met een weeshuis, voor kinderen die echt geen familieleden meer hebben”, vertelde de zangeres. Meer familieleden proberen de heftige emoties van deze periode om te zetten in iets positiefs. “Mijn nichtje doet bouwkunde in Delft”, aldus Karsu. “Die heeft nu alles op alles gezet om met de hele faculteit te bedenken hoe de huizen daar duurzaam gebouwd kunnen worden.”

De zangeres heeft ook alweer opgetreden, onder meer bij Holland Zingt Hazes en De Beste Zangers. “Het geeft me heel veel kracht en energie om mijn normale leven weer op te pakken”, vertelde ze bij Beau.