Albert West

Joke alweer vijf jaar zonder Albert West: ‘Ik luister nog iedere dag naar zijn stem’

Het is alweer vijf jaar geleden dat Albert West na een noodlottig verlopen fietstocht overleed, waarna zijn vrouw Joke, dochter Josine en de kleindochters Femke, Nienke en Liselotte zonder de Brabantse zanger verder moesten.

Twee weken geleden kwamen alle broers en zussen van Albert West en de zus van zijn weduwe Joke bij elkaar om samen stil te staan bij het feit dat het alweer vijf jaar geleden is dat de populaire zanger uit het Brabantse Rosmalen overleed. ‘We hebben met z’n allen herinneringen opgehaald en een wijntje op hem gedronken’, vertelt Joke. Ze mist haar man nog altijd enorm. ‘Het is moeilijk om het een plaatsje te geven. In het begin ging ik iedere dag naar zijn graf, inmiddels is dat wat minder, maar toch nog een keer of drie, vier in de week.’

Zijn stem

Als ze ’s avonds thuis is, mag ze graag naar de liedjes van haar man luisteren: ‘Ik vind het zo fijn om zijn stem te horen. Ik zocht laatst op internet en toen zag ik nog eens hoeveel liedjes er wel niet van hem zijn. En het ene is nog mooier dan het andere. Als ik er één moet kiezen die ik ’t allermooist vind, is het wel Memory Of Life.’ Op de B-kant van die single staat het al even mooie nummer Josine, dat de zanger schreef voor zijn dochter.

Driewielfiets

In 2012 ging het mis toen Albert een ruggenmerginfarct kreeg, met verlammingsverschijnselen tot gevolg. Beetje bij beetje herstelde de zanger daarvan en hij was dolblij dat hij een speciale driewielfiets kreeg. ‘Door die fiets werd zijn wereld ineens weer een stuk groter.’ Joke weet nog dat Albert op een dag op pad ging en haar toen hij wegging vertelde dat ze alvast maar een glas wijn in moest schenken. Het waren zijn allerlaatste woorden tegen Joke. Tijdens het fietstochtje werd Albert aangereden en kwam hij te vallen. In het ziekenhuis bleek hij niet meer te kunnen praten en werd hij steeds verwarder. Uiteindelijk zag Joke in zijn ogen dat hij niet meer kon. Die nacht overleed hij.

LEES OOK:

DAVE ROELVINK VERLIEST MACHT OVER STUUR EN RIJDT LAMBORGHINI IN DE PRAK

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

EX KJELD NUIS HAALT UIT: ‘JE HEBT ME WÉL BEDROGEN’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen