Jennifer Aniston Matthew Perry Gettyimages 1385223704

Jennifer ‘Rachel’ Aniston kapot van dood Matthew Perry: ‘O god, deze doet pijn’

Jennifer Aniston heeft woensdagmiddag voor het eerst gereageerd op het overlijden van haar goede vriend en Friends-collega Matthew Perry. “Oh god, deze doet pijn”, begint Aniston, die de rol van Rachel speelde, haar verhaal op Instagram. “Afscheid moeten nemen van onze Matty is een vreselijke golf aan emoties geweest die ik nog nooit eerder heb ervaren.”

In haar post deelt Aniston een berichtje dat ze eerder van Perry had ontvangen. “Jou aan het lachen maken, maakte mijn dag. Het maakte mijn dag”, stuurde Perry bij een foto waarop de twee samen lachen. “Aw, de eerste van duizenden keren”, antwoordde Aniston.

“We ervaren allemaal verlies op een bepaald punt in ons leven. Het verlies van een leven of de liefde”, vervolgt de actrice haar verhaal. Ze benoemt daarbij dat je door rouw kan ervaren hoeveel je van iemand houdt. “En we hielden zo van hem. Hij was onderdeel van ons DNA. We waren altijd met z’n zessen”, schrijft ze, verwijzend naar de zeskoppige Friends-cast.

Bijzondere band

Aniston benoemt dat zij en de rest van de Friends-cast altijd moesten lachen om Perry, die de rol van Chandler speelde. “Matty, ik hou zo veel van je en ik weet dat je nu volledige rust hebt en geen pijn meer voelt. Ik praat nog elke dag tegen je… Soms hoor ik je bijna zeggen ‘could you BE any crazier?'”, schrijft Aniston. Dat laatste citaat is gebaseerd op een bekende uitspraak van Chandler. “Rust zacht, broertje. Je maakte altijd mijn dag”, besluit de actrice.

Perry overleed vorige maand op 54-jarige leeftijd. Aniston sprak jaren geleden al over de angst om haar goede vriend Perry te verliezen, omdat hij kampte met verslavingen. De twee hadden naar eigen zeggen altijd een bijzondere band. In een interview vorig jaar zei Perry dat Aniston altijd degene was “die het meest van zich liet horen” en dat hij haar daar “heel dankbaar” voor was.

Beeld: Getty Images