Cloris Leachman

Hollywood rouwt om overleden comédienne Cloris Leachman

De Amerikaanse comédienne Cloris Leachman is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat melden verscheidene media. Ze was bekend van films, theater en televisie. Voor haar werk kreeg ze onder andere een Acadamy Award en won ze een Emmy, een Golden Globe en een Oscar.

Leachman is thuis een natuurlijke dood gestorven in het bijzijn van haar dochter. “Ze had het beste leven dat je maar kon wensen, van begin tot aan het eind”, laat haar zoon weten tegenover TMZ. “Ze laat iedereen in liefde achter”.

The Mary Tyler Moore Show

Cloris Leachman begon haar carrière in 1946, toen ze haar opwachting maakte in de televisieserie Actors Studio. Door de jaren heen speelde ze veel verschillende rollen, maar haar doorbraak beleefde ze in de jaren zeventig. Toen speelde ze huisbazin Phyllis in The Mary Tyler Moore Show, een groot succes.

‘Dankbaar’

Hollywood reageert verslagen op het nieuws over haar overlijden. Verscheidene sterren roemen Leachmann op sociale media. “Werkelijk origineel en groter dan het leven”, schrijft actrice Reece Witherspoon op Twitter, die haar prestaties “uniek” noemt. Talkshowhost Ellen DeGeneres, die met Leachmann samenspeelde, is de actrice dankbaar. “Ik heb mezelf altijd als gelukkig beschouwd dat ik de kans kreeg om met haar samen te werken. Ze zal gemist worden”. Acteur Mark Hamill noemt Leachmann een “one-of-a-kind die alles kon”.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen