Gerry Marsden

Gerry & the Pacemaker-zanger Gerry Marsden overleden

Gerry Marsden, zanger van de groep Gerry and the Pacemakers is zondag op 78-jarige leeftijd overleden, melden Britse media. Marsden zorgde er met zijn groep onder meer voor dat het nummer You’ll never walk alone (1963) populair werd.

Marsden overleed zondag aan de gevolgen van een ontsteking van het hart. De zanger en televisiepersoonlijkheid uit Liverpool scoorde ook hits met How do you do it? en I like it (beide uit 1963).

Zijn versie van You’ll never walk alone is het inofficiële clublied van Liverpool F.C. geworden en wordt geregeld in voetbalstadions over de hele wereld gezongen, waaronder bij Feyenoord.

Het nummer stond in maart 2020 nog centraal bij een grote radio-actie. Op 20 maart draaiden meer dan 180 radiostations in ruim dertig landen in Europa tegelijkertijd het nummer. De actie was een initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn en was bedoeld om alle medewerkers in vitale beroepen een hart onder de riem te steken. Onlangs werd de gelijktijdige uitzending van het nummer verkozen tot het radiomoment van het jaar.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen