Jeroen van Merwijk

Cabaretier Jeroen van Merwijk op 65-jarige leeftijd overleden

Jeroen van Merwijk is vanochtend op 65-jarige leeftijd overleden in het bijzijn van zijn grote liefde Jeannette. De cabaretier en liedjesschrijver leed aan darmkanker.

Jeroen van Merwijk stierf in zijn huis in Zuid-Frankrijk. Hij wordt daar in besloten kring gecremeerd. Vorig jaar februari maakte de caberatier bekend de diagnose darmkanker gekregen te hebben. De ziekte bleek ook te zijn uitgezaaid.

Dertien theaterprogramma’s

Al meer dan 30 jaar stond Van Merwijk op het podium. Sindsdien heeft hij dertien theaterprogramma’s gemaakt. Vooral zijn voorstellingen Geef Mij M’n Sperma Terug en Een AVRO-lid Is Ook Maar Een Mens, Van Merwijk Legt Het Nog Een Keer Uit en Het Podiumbeest Is Terug kregen grote bekendheid. Ook als liedjesschrijver was Van Merwijk een grote naam. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. Voor zijn lied ‘Dat vinden jongens leuk’ ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs.

Laatste theatertournee

Ondanks zijn ziekte maakte Van Merwijk toch nog plannen om een laatste theatertournee te doen, in de vorm van een oudejaarsconference. In september 2020 bleek echter door het stadium van zijn kanker dat hij de plannen voor deze voorstelling moest staken. Hij vulde zijn laatste dagen met schilderen en tekenen in zijn huisje in Frankrijk, waar hij de helft van het jaar doorbracht met zijn vrouw.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen