Germany Berlin Fashion Week

Actrice Anne Heche van de beademing gehaald en overleden

De Amerikaanse actrice Anne Heche is van de beademing gehaald en overleden. Dat laat een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, weten aan The Guardian. Heche werd 53 jaar. Het hart van Anne wordt nog op gang gehouden zodat haar organen beschikbaar blijven voor donatie, verklaart een woordvoerder van haar familie aan Amerikaanse media. 

Heche werd vrijdag hersendood verklaard, wat onder de Californische wet hetzelfde is als overleden. De machines die haar hart nog laten kloppen zullen dat volgens People blijven doen tot er een donormatch is gevonden. Een vertegenwoordiger van Anne liet afgelopen week al weten dat de actrice graag orgaandonor wilde worden.

De familie is buitengewoon verdrietig om het overlijden van de 53 jaar geworden actrice. “We hebben een sprankelend licht, een vriendelijke en vreugdevolle ziel, een liefhebbende moeder en een loyale vriend verloren. Anne zal enorm worden gemist, maar ze leeft voort in haar prachtige zonen en haar iconische oeuvre.”

“Haar moed om altijd voor de waarheid op te komen en haar boodschap van liefde en acceptatie die ze verspreidde, zal een blijvende impact hebben.”

Verdovende middelen

De actrice reed vorige week vrijdag met haar auto een woning in Los Angeles binnen. Heche werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen weekend zei een woordvoerder dat de actrice stabiel was, maar maandag werd bekend dat het toch erg slecht met haar ging en dat ze in coma lag. De politie liet weten dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed waren gevonden.

Een paar dagen later meldde een vertegenwoordiger van Heche dat de actrice het waarschijnlijk niet zal overleven. “Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of ze levensvatbaar zijn”, zei de zegsman.

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie’s Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Anne laat twee zoons achter

Eind jaren negentig trok Heche veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Een jaar later trouwde Heche met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze een scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.