Jerry Stiller

Acteur Jerry Stiller (92) overleden

Acteur Jerry Stiller is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon, acteur Ben Stiller, maandag gemeld via sociale media. 

‘Hij is een natuurlijke dood gestorven. Hij was een geweldige vader en opa, en 62 jaar lang de beste echtgenoot voor Anne. Hij zal heel erg gemist worden’, schrijft Ben Stiller op Twitter.

Jerry Stiller speelde in zijn leven in meer dan honderd films en series. De acteur was onder meer te zien in Seinfeld, als de vader van George Costanzas, en als Arthur in King of Queens. Ook speelde Stiller in de komedieklassieker Hairspray van regisseur John Waters. De komiek werd vaak gecast als neuroot of als personage met weinig zelfbeheersing.

Stiller and Meara

De acteur werd geboren in New York in 1927 en diende in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij brak door in de jaren zestig toen hij met zijn vrouw, Anne Meara, het komische duo Stiller and Meara vormde. Zij traden vaak op in de populaire Ed Sullivan Show.

De komiek vertolkte de laatste jaren vaak bijrollen in films van zijn zoon Ben, zoals Zoolander, Hot Pursuit en The Heartbreak Kid.

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

Lees ook:

Johnny de Mol en Anouk zaten in quarantaine met haar ex
Patricia Paay uit huis gezet
Jelka van Houten woont samen: ‘Soms word ik helemaal gek’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen